duurzaamheid, groene vrijdag; rondetafelgesprek, Global Goals Jam; Duurzaam Verpakt 2019, Kipster State of Fashion 2018; grüne woche; Groenbemesterdag 2018; an innovative; Grune Woche 2020

Kipster wil diervriendelijke legboerderij in Beuningen

De kans is groot dat er een legboerderij van Kipster, met plaats voor 40.000 kippen, in Beuningen komt. De bouw zou in maart moeten beginnen aan de Beuningse Hosterdstraat. Volgens plan komen er dan eind volgend jaar voor het eerst eieren en vlees van het bedrijf vanuit Beuningen.

Een tweede stal

Kipster levert nu jaarlijks meer dan 7 miljoen eieren en veel vleesproducten aan supermarktketen Lidl. Het kiest daarbij voor een diervriendelijke aanpak. De plannen in Beuningen hebben te maken met een recente deal met Victoria Trading, waar onder andere cateringbedrijf Albron, Délifrance en De Efteling onder vallen. Waar in de huidige stal in Venray de eieren voor de Lidl worden gelegd, moet de stal in Beuningen de locatie worden voor de eieren en het vlees dat voor Victoria Trading is bedoeld.

Op de plek waar Kipster zich wil gaan vestigen staat nu al een grote kippenboerderij. Daar is een veel groter aantal (ruim 100.000) leghennen. Kipster wil de kippen meer beweegruimte geven. Op dit moment ligt de vergunningsaanvraag voor het starten van de kippenboerderij bij de gemeente. Die zouden positief tegenover de plannen staan. Het archeologisch onderzoek is al afgerond.

Complimenten van Wakker Dier

Kipster profileert zich als de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld. Kippen kunnen er vrij rondlopen in een speciale binnentuin. Het bedrijf won diverse prijzen voor diervriendelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. En krijgt in een radiocommercial zelfs de complimenten van Wakker Dier. Op haar website belooft het kippenbedrijf honderd eieren voor iemand die aan kan tonen dat er ergens anders in de wereld een bedrijf is dat zijn zaakjes beter voor elkaar heeft.

Voedselvisie

De oprichters van het bedrijf stelden zich de vraag: Hoe kunnen we de wereld op een eerlijke manier voeden, zonder mensen uit te sluiten, de natuur uit te putten en dieren onnodig te kwellen? Op de website vindt u een uitgebreide visie hierop.

Ook interessant

Meer ziekenhuizen voor gezonde en duurzame voedingskeuzes voor patiënten

Interactieve kaart Lifeport toont schatkaart aan bedrijvigheid regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail