KEMA labs; Energy, KEMA-lab, duurzaam energiegebruik energieopslag, investeringskansen energie; volgroen; Green Tech Week

DNV GL verkoopt Kema Labs aan het Italiaanse CESI

DNV GL verkoopt zijn tak KEMA Laboratories aan het Italiaanse CESI. De Arnhemse organisatie van onafhankelijke energie-experts bereikte kort geleden overeenstemming over de overname, zo laat het op zijn website weten.

Binnen de overname vallen activiteiten voor testen en inspecties op het gebied van hoogvermogen en hoogspanning die KEMA Labs in de laboratoria in Arnhem, Praag en het Amerikaanse Chalfont uitvoert. KEMA Labs bezit het grootste hoogspanningslaboratorium ter wereld, met de hoogste kortsluitstroom, plus ’s werelds eerste laboratorium dat onderdelen voor ultrahoogspanning kan testen voor supernetwerken.

Lees hier meer over het grootste hoogspanningslaboratorium ter wereld

Nieuwe eigenaar CESI is een grote speler op het gebied van testen, inspecties en technische adviesdiensten in de energiesector. De overeenkomst zou aan het einde van dit jaar moeten zijn afgerond, mits de goedkeuring rond komt. Alle voormalige KEMA-adviesmedewerkers blijven volgens het persbericht gewoon bij DNV GL werken.

De twee partijen geven aan dat ze allebei voordelen verwachten. CESI hoopt nu wereldwijd leider te worden als het gaat om het onafhankelijk testen van geavanceerde technologische componenten voor de energiesector. DNV GL spreekt vooral over een betere focus. Alle 2000 medewerkers van zijn energy business richten zich straks volledig op het leveren van geavanceerde, advies- test-, en certificeringsdiensten voor elektriciteit, hernieuwbare energie en netwerken.

Meer over Energy

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail