Goede Zorg Proef Je; ICAI-lab Precision Health; groente en fruit online verspillingsschap voedselverspilling, Duurzaam eten verspilling, Vitalnext

Jumbo richt eerste verspillingsschap in in Wageningen

Supermarkt Jumbo heeft in een filiaal in Wageningen een eerste verspillingsschap ingericht. In dit schap vind je producten, gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden.

Het verspillingsschap is uniek in Nederland en is een initiatief van Jumbo Verberne en het platform Verspilling is Verrukkelijk. De Wageningen University & Research (WUR) gaat onderzoek doen naar de mate van acceptatie door de consument. Zij onderzoeken onder meer welke type producten en verpakkingen meegenomen worden door de consument, wie die consument is en wat de beste prijsstelling is.

In het schap liggen producten, gemaakt van ‘afval-producten’. Denk hierbij aan bier dat is gemaakt van oud brood, of soep met als hoofdingrediënt kromme en onaantrekkelijke groenten. Met deze verspillingsproducten, zou de verspilling van groente teruggedrongen kunnen worden. Jaarlijks wordt er zo’n  2,2 miljoen ton aan groente, fruit en brood weggegooid.

Meer informatie over het ondezoek en het platform Verspilling is Verukkelijk vindt u hier.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail