IPKW - Laadplein; Circular Economy Awards

Tientallen miljoenen moeten IPKW nog duurzamer maken

Een consortium van drie banken en een verzekeraar investeert tientallen miljoenen in Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Dat maakte IPKW op zijn eigen site bekend. Dat bedrag zorgt ervoor dat het bedrijvenpark flink op de schop gaat. Dat moet nog duurzamer worden, met bovendien meer ruimte voor nieuwe bedrijven om zich te kunnen vestigen.

Lees hier meer over de ambities van IPKW

Het bedrijf Schipper Bosch, een ontwikkelaar en belegger, is eigenaar en beheerder van IPKW. Het werkt nu voor het eerst met een financiering door een consortium. Dat bestaat uit ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en a.s.r. verzekeringen, stuk voor stuk bedrijven die zich profileren als duurzaam en toekomstbestendig.

IPKW nog duurzamer

Het bedrag, waarvan de precieze hoogte niet bekend is gemaakt, wordt onder andere geïnvesteerd in een groene rand om het park, vertelt IPKW. Ook komt er een duidelijker onderscheid tussen het industriële gedeelte voor bedrijven en het campusdeel voor studenten. Gebouwen in beide delen krijgen een opknapbeurt. IPKW vroeg stedenbouwkundig bureau ZUS uit Rotterdam om een plan te maken voor een nieuwe terreininrichting, zo tekent De Gelderlander op uit de mond van de woordvoerder van Schipper Bosch. Ook komen er 200 extra laadpalen voor elektrische auto’s, want het huidige aantal van 65 is vaak voortdurend in gebruik.

IPKW-directeur Kevin Rijke toont zich op de eigen website uiteraard heel blij. “We vormen op dit moment al een sterk groeiend cluster van bijvoorbeeld waterstof- en batterijbedrijven. Deze investeringen brengen onze ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn weer een stap dichterbij.” Op IPKW zijn ongeveer tachtig bedrijven actief. Zij werken aan duurzame producten en diensten die vaak met energie te maken hebben. In totaal werken er ongeveer 1900 mensen.

Meer over IPKW

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail