Ipkw beste circulaire werklocatie

Industriepark Kleefse Waard Beste Circulaire Werklocatie van Nederland

Het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is op 31 oktober 2019 benoemd tot Beste Circulaire Werklocatie van Nederland. Tijdens het jaarlijkse BT Event, dat in 2019 gehouden werd op IPKW, won het innovatieve bedrijventerrein de Circular Economy Award.

Juryvoorzitter Cees-Jan Pen, voorzitter Fontys Hogescholen, vertelde dat IPKW de prijs onder andere mee naar huis mag nemen omdat er woorden omgezet worden in daden: “Hier gebeuren hele concrete dingen op gebied van circulariteit.” Dit zijn bijvoorbeeld het oprichten van een afvalteam, gebouwen duurzaam herontwikkelen, elektrische laadpunten en veel gezamenlijke faciliteiten. Ook de incubator Greenhouse is een expliciet voorbeeld van concrete acties.

Ipkw beste circulaire werklocatie

Directeur Kevin Rijke is blij met de erkenning

De ambitie van IPKW is om in 2025 het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland te zijn. “Met dat doel werken wij elke dag om het park beter, mooier en groener in te richten. Wij zien IPKW daarbij als één groot proefveld voor duurzaamheid, waar we samen met onze huurders, partners, kennisinstellingen, overheden en stakeholders werken aan een circulaire ambitie,” aldus directeur Kevin Rijke. Op IPKW wordt gewerkt aan innovaties op het gebied van energie, afval, mobiliteit, gebouwen en van mensen.

Lees hier meer over de duurzame ambities van IPKW

Over de award Beste Circulaire Werklocatie

Het doel van de Circular Economy Award Beste Circulaire Werklocatie van Nederland is de waardering uit te spreken voor werklocaties die daadwerkelijk uitvoering geven aan hun circulaire ambities en daarbij de samenleving en ondernemers betrekken. De vakjury bestond uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen, voorzitter), Guus Mulder (TNO), Aeisso Boelman (Fakton) en Yasha Schadee (SKBN), selecteerde de drie werklocaties op basis van tien vooraf vastgestelde criteria: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid.

Tegelijkertijd met IPKW waren ook Brainport Industries Campus uit Eindhoven en Businesspark Waarderpolder uit Haarlem genomineerd voor de titel Beste Circulaire Werklocatie van Nederland.

In 2018 mocht de regio Arnhem – Nijmegen zichzelf al Beste Circulaire Regio van Nederland noemen.

Meer over IPKW

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail