extra investering investeringsagenda, Rabobank, circulaire economie, gezamenlijke investeringsagenda, economische barometer, investeren in de regio; nieuwe arbeidsplaatsen

Investeringsagenda regio Arnhem – Nijmegen krijgt 23 miljoen euro extra

Er komt ruim 23 miljoen euro aan extra investeringen beschikbaar voor de regio Arnhem – Nijmegen. De provincie Gelderland en de twee gemeenten zijn dat overeen gekomen. The Economic Board speelde een betrokken rol bij de totstandkoming van de Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem – Nijmegen 2018-2019.

De investeringsagenda is een zogeheten ‘rollende agenda’, waarin regelmatig ruimte is voor nieuwe projecten. Doelstelling is het versterken van de regionale economie met focus op de sectoren Health en Energy, slimme duurzaamheid en in de binnensteden. Nu is er besloten dat er onder andere geld beschikbaar komt voor het stimuleren van de ontwikkeling en het gebruik van waterstof in Arnhem, de verbetering van het Nijmeegse station Heyendaal en de renovatie van concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. De 23 miljoen euro komt bovenop een eerder investeringsbedrag van 50 miljoen euro in het kader van de Investeringsagenda Stedelijk Netwerk uit 2016.

Tevreden

The Economic Board speelt een aanjagende rol bij het samenstellen van de agenda. Er wordt meegedacht over de richting en draagt passende projecten aan. Luc Pennings, civic entrepeneur investments bij The Economic Board, zat dicht op het vuur. “Ik ben heel tevreden over hoe we er nu voorstaan”, vertelt hij. “Ons doel is om de regio economisch te versterken. Daar passen deze projecten heel goed bij.” De Health Week is bijvoorbeeld heel geschikt om dit thema, maar ook de regio goed op de kaart te zetten, legt hij uit.

Ondernemers

De samenwerking met de drie overheden verloopt goed, vertelt Pennings. “Onze toegevoegde waarde is dat we ervoor zorgen dat wij de koppeling met kennisinstellingen en ondernemers maken. Dat laatste is voor de volgende ronde met investeringen een belangrijk doel: projecten ophalen bij ondernemers. Cofinanciering is namelijk ook mogelijk. De investeringsagenda is niet bedoeld als een plek om geld te halen, maar we kunnen ondernemers met goede plannen wel helpen richting de juiste mensen of de juiste loketten.

→ De Investeringsagenda is supported by The Economic Board. Lees hier meer over onze rol en de ambities van dit project.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail