Bernard de Graaf

Bernard de Graaf wil de bruisende regio nog beter op de kaart zetten

Met Bernard de Graaf voegt The Economic Board een brok Automotive-ervaring toe aan het intussen achttien leden tellende gezelschap. De voorzitter VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, in het dagelijks leven managing director van Rupro Beheer B.V., zet zich graag in voor de grote regionale thema’s, maar heeft ook een persoonlijk missie.

Bernard de Graaf

Boardlid Bernard de Graaf zet zich in voor een bruisende regio

De auto rolt als een rode draad door het leven van Bernard de Graaf. Sinds hij aan het hoofd staat van holdingmaatschappij Rupro Beheer B.V., vervult de voormalig hr-manager verschillende nevenfuncties.

Om dichtbij het vuur te zitten, zoals in zijn rol als voorzitter van RAI-vereniging platform Equipment, én uit zakelijke interesse. “In 2016 werd ik door VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen benaderd om in het bestuur de portefeuille mobiliteit op te pakken. Ik ben vol overtuiging ingestapt. Om contact te leggen met toen voor mij twee onbekende terreinen: onderwijs en overheid. En om het regionale werkgeversklimaat verder te bevorderen. Bovendien is het een verrijking van en voor mezelf.”

The Economic Board profileert zich als sparringpartner op mobiliteitsgebied en aanjager van nieuwe initiatieven

Extra bestuursfunctie

In juli 2019 nam De Graaf de voorzittershamer van de regionale afdeling Arnhem-Nijmegen binnen VNO-NCW Midden over van Marcel Hielkema. Daarmee sloeg hij letterlijk twee vliegen in één klap. Gekscherend: “Als nieuwe voorzitter kreeg ik mijn bestuursfunctie bij The Economic Board er gratis bij.” Dan serieus: “Ik kende de board al, omdat ook zij zich profileren als sparringpartner op mobiliteitsgebied en aanjager van nieuwe initiatieven. Een heel interessante club, waarvoor ik graag aan de slag ga.”

Krachtiger geluid

De Graaf pretendeert niet, zoals hij aangeeft, iets totaal nieuws mee te nemen naar het triplehelix-samenwerkingsverband. Al voegt hij zeker wat toe. “De andere werkgevers in de board werken allemaal in vrij grote organisaties. Ik juist bij een holding met kleine bedrijven; wat zorgt voor een verschil in dynamiek. Verder hoop ik vanuit mijn VNO-NCW-rol een wat krachtiger geluid namens de kleine en middelgrote bedrijven te brengen. Ook houd ik ervan om de boel af en toe op scherp te zetten, al verwacht ik niet dat ik daarin de enige ben.”

Bruisende regio

Als boardlid werkt De Graaf graag mee aan de grote regionale thema’s mobiliteit, duurzaamheid, Food, Health en Energy. Toch gaat één onderwerp hem na aan het hart. “Het aantrekkelijker maken van de arbeidsmarkt en de leefomgeving blijft wat onderbelicht. Terwijl we er juist in onze kennisintensieve regio voor moeten zorgen dat alle hier opgeleide mensen na hun studie een baan en een huis vinden. Hier graag willen blijven, omdat het bruist. In het Icoonprogramma ‘Bruisende Binnensteden aan de Rivier’ wordt alvast een goede aanzet gegeven. Of hier voor mij nog een specifieke rol ligt? Wie weet. Zowel VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen als The Economic Board wil het regionale arbeidsklimaat naar een hoger plan tillen. Misschien kan ik als linking pin tussen beide partijen ervoor zorgen dat we elkaar versterken en niet hetzelfde doen.”

Meer over VNO-NCW

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail