Op 1 september opende de inschrijving voor de Koning Willem I Prijzen 2024. De drie prijzen erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. In mei 2024 reikt Koningin Máxima de tweejaarlijkse prijzen uit.

De Koning Willem I Prijs is de bekroning van goed ondernemerschap, de meest prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs van Nederland, die wordt uitgereikt in drie categorieën. Er zijn prijzen voor het beste Grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), Midden- en Kleinbedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, is voorzitter van het Bestuur van de Koning Willem I Stichting: “Wij zijn trots op onze ondernemers! Zij vormen de pijlers van de Nederlandse welvaart, elk van hen met een eigen verhaal, een eigen unieke geschiedenis. En hoe verschillend hun werkgebieden ook zijn, het zijn juist die verhalen die hen verbinden en het ondernemingsklimaat in ons land vormen.”

 

Jean Schreurs van NXP vertelt over het winnen van de prijs in 2022

Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft een grote impact op organisaties en hun toekomstplannen. Ook Jean Schreurs, directeur van NXP Nijmegen en lid van The Economic Board, heeft dit ervaren.

“Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft ons imago als een innovatief en succesvol bedrijf versterkt. Het heeft veel aandacht getrokken van ons internationale management en de Board of Directors, wat heeft bijgedragen aan het benadrukken van onze ‘Hollandse wortels’ en het belang van Nederland als ons thuisland”, aldus Jean Schreurs.

 

Schrijf je bedrijf nu in!

Nederlandse ondernemingen die zich onderscheiden op het gebied van durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven. Je kunt je onderneming tot en met 17 december opgeven via kw1prijs.nl.

Hierna nomineren de regionale selectiecommissies en de plaquette-jury per categorie 12 bedrijven. Zij mogen in een live pitch motiveren waarom hun organisatie een Koning Willem I Prijs verdient.

De vakjury selecteert vervolgens per categorie drie finalisten en het bestuur van de stichting kiest uiteindelijk de winnaars.

Erevoorzitter Koningin Máxima en voorzitter Klaas Knot reiken de prijzen uit in mei 2024.

De Koning Willem I Stichting is in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties.

De Koning Willem I Prijzen zijn onafhankelijke ondernemingsprijzen en worden actief gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het bestuur zijn vertegenwoordigd De Nederlandsche Bank N.V., VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Nive, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken, Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, Duurzaamheid.nl en Nederlandse Loterij.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail