Health Valley Bridge Prijs 2021

Inschrijving Health Valley Bridge prijs 2021 open

Health Valley heeft de inschrijving geopend voor de Health Valley Bridge prijs 2021. Zorgaanbieders kunnen voor 1 februari projecten indienen waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de leefomgeving van mensen wordt gebracht, met als doel dat ze langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Er ligt 15.000 euro voor de winnaar klaar. Die wordt op 10 maart 2021, tijdens het virtuele Health Valley Event, bekendgemaakt.

De naam van de prijs verwijst naar de brug die volgens Health Valley tussen zorginstellingen en ondernemers geslagen moet worden om samen innovaties mogelijk te maken. “De huidige crisis heeft ons meer dan ooit geleerd hoe belangrijk goede zorg is”, zegt René Penning de Vries, bestuursvoorzitter van Health Valley. “Het moet toegankelijk en beschikbaar zijn voor iedereen, bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge prijs ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem.”

Eerdere winnaars

Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. In 2019 won het Radboudumc met het project RoboSculpt, dat zich richt op robotica voor het verwijderen van bot achter het oor, het rotsbeen. Vorig jaar won het project ‘Maatje’ van het forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek. Met het gewonnen geld worden robots nu op maat geprogrammeerd voor de patiënten. Onderzoekers bekijken of de inzet van sociale robots eenzaamheid bij forensische zorgpatiënten terug kunnen dringen en zo een bijdrage kunnen leveren aan een veiligere maatschappij.

Inschrijven Health Valley Bridge Prijs

De inschrijving voor de Health Valley Bridge Prijs 2021 is vanaf deze maand geopend en loopt tot 1 februari 2021. Projecten kunnen via deze site worden ingediend. Het wedstrijdreglement staat hier. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Academy het Dorp en de nieuwe sponsor Menzis.

Meer over Health Valley

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail