Innovatievraagstukken in de zorg gezocht!

Health Valley werkt samen met de Kamer van Koophandel (KvK) aan het koppelen van ondernemers aan zorginstellingen. Dit gebeurt in de  in de KvK Business Challenge Health Valley.

Er zijn genoeg uitdagingen in de zorg die vragen om nieuwe oplossingen. Bedrijven die zich richten op nieuwe technologie hiervoor hebben daarbij veel te bieden. Maar ze kunnen vaak nog veel meer betekenen als ze gekoppeld worden aan zorginstellingen. Daarom is Health Valley samen met de KvK op zoek naar onderwerpen waarop zorginstellingen en bedrijven kunnen samenwerken in een health-editie van de Business Challenge.

Zoeken naar schaalbare innovaties

Marc Kalf is innovatiemanager bij Health Valley en vertelt ”We willen meer vraaggestuurd werken en daar past dit concept van de KvK uitstekend bij. We zijn nu op zoek naar vraagstukken in de zorg die een oplossing behoeven. Hierbij is het businessmodel en schaalbaarheid belangrijk, kan het product op grote schaal gemaakt worden en is er een brede (internationale) afzetmarkt?”
Health Valley heeft een groot netwerk in de zorg en gaat ook actief op zoek naar innovatie-onderwerpen. Zo is er contact met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar studenten zelf vraagstukken opzoeken en beschrijven. “De studenten kwamen bijvoorbeeld een vraagstuk rond incontinentiemateriaal tegen. Om het van het overige afval te scheiden, moet het opgeslagen kunnen worden. Zou het een idee zijn daar een luchtdichte afvalemmer voor te ontwerpen? Als je zoiets kunt ontwikkelen, is dat  schaalbaar en heeft het potentie om internationaal afgezet te worden.”

KvK Business Challenge

De KvK heeft al enkele jaren ervaring met het concept. Het  bestaat uit een online platform waar elke maand nieuwe challenges op staan. Dit zijn vraagstukken waarbij corporates samenwerkingen zoeken met mkb’ers en ZZP’ers om tot een vernieuwende oplossing te komen. Op het platform wisselen de betrokken partijen ideeën uit via de chat. Samen verkennen ze het probleem en oplossingsrichtingen. Zo wordt ook duidelijk welke rol partijen kunnen spelen in een samenwerking.

Kalf: “Als we straks alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we vijf tot tien zorgvraagstukken die mogen pitchen. Betrokken partijen kunnen daar op reageren en zo komen we tot een selectie van organisaties die met elkaar aan de slag gaan via het platform.”

De planning van de challenge

  • 18 september: Uiterlijk aanmelden
  • 26 oktober 2020: Start van de KVK Business Challenge Health Valley, opening online platform en start van chatfase
  • 27 november 2020: Sluiting online platform
  • 27 – 4 december 2020: Selectie van partijen met de beste ideeën en oplossingen
  • 9 december 2020: Ontmoetingen tussen challenge-eigenaars en geselecteerde partijen met de beste ideeën en oplossingen

Aanmelden van een innovatievraagstuk kan tot 18 september 2020.
Stuur een mail naar m.kalf@healthvalley.nl of bel naar: 06 22 38 93 23.

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail