Innovatiefste Student van Nederland 2021

INNOVATE: dit is de Innovatiefste Student van Nederland 2021

Met een spetterende show is donderdagavond 30 september de Innovatiefste Student van Nederland gekozen. Jardo Stammeshaus, student aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, ging er met de hoofdprijs vandoor. Hij wist met zijn Battery Life Extender de gespecialiseerde vakjury te overtuigen.

Stammeshaus ontwikkelt met zijn start-up Liion Power momenteel een apparaatje waarmee batterijen, bijvoorbeeld in je smartphone, op een veel duurzamere manier opladen. De Battery Life Extender zorgt voor een betere verdeling van de stroomtoevoer, waardoor de batterij een stuk langer meegaat. Uiteindelijk is dat goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument.

Naast de prestigieuze titel lagen er nog meer prijzen in het verschiet voor de winnaar. Zo ontving Stammeshaus een bedrag van 5.000 euro om zijn idee voort te zetten. Ook een geheel verzorgde reis naar Sillicon Valley, de grootste hotspot aan innovaties ter wereld.

Zoektocht naar Innovatiefste Student van Nederland

De uitreiking van de prijs voor de Innovatiefste Student van Nederland vond plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem. Alle negen finalisten kregen op deze unieke locatie de kans om hun ideeën te pitchen aan een groot publiek, waaronder een gespecialiseerde vakjury. Urgenda-directeur Marjan Minnesma was de voorzitter van de jury en had de eer om de prijs uit te reiken. Verder bestond de jury uit Richard Burger (oprichter Swapfiets), Paul van Riessen (hoofdredacteur Quote) en Philip Fontani (hoofdredacteur Quest).

Het evenement in de Eusebiuskerk was de afsluiting van een lange zoektocht. Al vanaf april van dit jaar was organisator INNOVATE, samen met Quote en Quest, bezig om de ‘nieuwe Boyan Slat’ te vinden. Meer dan honderd studenten van verschillende onderwijsinstellingen in Nederland stuurden hun innovaties in. De negen beste ideeën kregen vanaf begin september een intensieve Bootcamp om de impact van hun innovatie te vergroten.

Lees hier welke innovatieve studenten nog meer kans maakten op de prijs.

Gastsprekers uit de regio

Naast de pitches van de studenten kregen twee ondernemers uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen de ruimte om inspirerende verhalen met het publiek te delen. Roel Bleumer, oprichter van Volta Energy NL, en Christiaan Arends, Head of Marketing & Sales bij Barenbrug Holland, vertelden of zij als student ook al ondernemend waren en waarom innovatie bij hun bedrijven zo belangrijk is.

Rol van The Economic Board

The Economic Board is als netwerkpartner van INNOVATE betrokken bij de organisatie van de prijs voor Innovatiefste Student van Nederland. In die rol regelde The Economic Board de twee gastsprekers op het evenement.

Meer over INNOVATE

Meer over Arnhem

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail