Ignite Award 2019; Ignite award 2020

Regionaal Centrum voor Artificiële Intelligentie en Data Science om kennis te bundelen

Het Nijmeegse initiatief Biky eindigde donderdagavond 7 november op de tweede plaats bij de IGNITE Award 2019 en ontving 50.000 euro. CodeGorilla won  de eerste prijs én een investeringsbedrag van 100.000 euro.

Dankzij het traject van IGNITE hebben we vooral geleerd om aan onze onderneming te werken, in plaats van in onze onderneming

Meer weten over de IGNITE Award? Lees het interview met impactmanager Leoni Delsink.

Nijmeegse Biky wint 50.000 euro

Het Nijmeegse Biky is een initiatief van Teun Meulepas en Jilt van Schayik. Zij willen met hun onderneming alle kinderen in Nederland op de fiets krijgen. Enthousiast vertellen ze: “Dankzij het traject van IGNITE hebben we vooral geleerd om aan onze onderneming te werken, in plaats van in onze onderneming. Dat heeft ons echt geholpen. Dat we daarnaast ook nog dit investeringsbedrag winnen vinden we super cool.” De publieksprijs ging naar Sheltersuit Factory uit Enschede. Ondernemers Youp Meek en Bas Timmer maken met hun stichting jassen voor daklozen die tevens dienen als slaapzak. Om de ‘Sheltersuit’ te kunnen bekostigen verkopen zij rugzakken die worden gemaakt met hulp van medewerkers met een migratieachtergrond.

CodeGorilla eerste plaats

CodeGorilla uit Emmen helpt mensen die ongewild buiten het arbeidsproces staan met een intensieve opleiding van drie maanden aan betaald werk in de IT-sector. Om dat mogelijk te maken deed ondernemer Diem Do uit Emmen mee aan het programma van IGNITE. “Ik ben zo ontzettend blij met het geldbedrag, daarmee komen we weer een stap dichter bij ons doel: om zoveel mogelijk werkzoekenden via onze coding bootcamp aan een baan te helpen in de IT-sector”, vertelt ze uitgelaten. “Maar ook zonder het geldbedrag heb ik al heel veel aan IGNITE te danken. Alle hulp en coaching die ik de afgelopen weken heb gekregen is super.”

Alle deelnemers aan de IGNITE Award 2019

Naast CodeGorilla, Biky en Sheltersuit Factory (publieksprijs) deden nog vijf sociale ondernemingen mee aan het finaletraject van IGNITE. Square 11 (Enschede), COOK & meer (Ede), Elliz in Company (Zaltbommel), Saeed (Zwolle) en Het Blok (Oost Gelre) schopten het tot de laatste acht deelnemers.

Meer over AI

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail