Radboudumc en The Economic Board belichten samenwerking tussen bedrijf en zorginstelling op het Health Valley Event 2019

Het grootste zorginnovatie congres van Nederland zit er weer op. Het Health Valley Event 2019 zat ook dit jaar weer vol met innovatieve verrassingen. Op de elfde editie van het evenement inspireerden zorgprofessionals elkaar door nieuwe ontmoetingen en het delen van kennis. The Economic Board verzorgde samen met het Radboudumc een stand op het evenement om verschillende samenwerkingen tussen regionale ondernemers en het Radboudumc te belichten.

Verschillende werelden

Een voorbeeld van een succesvolle samenwerking op de stand was RelieVR, een game speciaal ontwikkeld voor patiënten met chronische pijn. “Middels deze game willen wij patiënten helpen om hun chronische pijn te beheersen en hen te leren hoe pijn ontstaat. Met deze speciaal ontwikkelde vr-game wordt het een stuk leuker om te leren hoe je pijn positief kunt beïnvloeden. Vooral ouderen vinden de vr-toepassing heel erg leuk en fijn”, aldus Maaike Dokter van RelieVR.

RelieVR is de game nu volop aan het testen onder patiënten en professionals. De ontwikkelingsfase is achter de rug maar de professionals achter de game weten hoe belangrijk goede samenwerkingen tussen het bedrijfsleven en zorginstellingen zijn. Dokter: “Het zijn twee verschillende werelden die aan elkaar gekoppeld moeten worden. Elkaar hierin vinden is lastig. Wat betreft communicatie zit je met bedrijven in een ander hoek.”

Het is belangrijk dat de stand van het Radboudumc en The Economic Board aandacht besteedt aan het samenbrengen van zorginstellingen en ondernemers.

Vraag en aanbod

Op de stand waren ook de eigenaren van Relitech en Yellow Riders aanwezig, twee van de vijf mkb-bedrijven die het R4Heal-initiatief van het Radboudumc ondersteunen.

Lees hier meer over het R4Heal-initiatief

Ook zij zien het belang van het samenbrengen van regionale bedrijven en het Radboudumc. Ivar Donker, directeur van Relitech zegt: “Er is in de zorg veel vraag naar het daadwerkelijk ontwikkelen van innovatieve ideeën. Door middel van samenwerkingen met creatieve mkb-bedrijven kunnen deze innovatieve ideeën van onder andere het Radboudumc werkelijkheid worden. We zoeken samen een weg naar de meest effectieve ‘game’ om een omgeving te ontwikkelen waar de patiënt beter in heelt.”

Hierop vervolgt Stephan Aarts van Yellow Riders: “Doordat wij in eerste instantie geen ervaring hebben met specifieke situaties binnen de zorg zijn de gesprekken tussen artsen en zorgprofessionals juist heel prettig. Er wordt heel rustig en duidelijk uitgelegd wat precies het probleem is en waar we met zijn allen naar toe willen. Op deze manier worden er hele mooie initiatieven ontwikkeld.”

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail