Health Valley Event 2020

Health Valley Bridge prijs 2020: Robotica en Blockchain

De verbinding tussen ondernemer en zorginstelling is belangrijk. Deze wordt door Health Valley gestimuleerd met de Health Valley Bridge Prijs 2020. Dit jaar staan de thema’s Robotica en Blockchain centraal. Health Valley nodigt zorgaanbieders die actief zijn in cure en/of care uit om vóór 1 februari 2020 projecten in te dienen waarin ze samen met bedrijven werken aan zorginnovaties die op patiënten gericht zijn.

Health Valley Bridge Prijs 2020

De prijs wordt uitgereikt tijdens het Health Valley Event 2020 in Nijmegen. Op 11 maart zal de multidisciplinaire vakjury de prijs overhandigen aan het meest veelbelovende project. De winnaar ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag van 15.000 euro dat daaraan verbonden is.

De naam van de prijs verwijst naar de brug die het slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. René Penning de Vries, bestuursvoorzitter van Health Valley: “Health Valley staat voor verbindingen. De tijd dat technologie het antwoord was, is voorbij. Alles begint bij samenwerking, bij voorkeur tussen partijen met een verschillende invalshoek. Wij gaan kijken naar projecten met een kans van slagen. We hopen dat de prijs het verschil kan maken voor het beste idee.’’

Innovatie is complex en vraagt daarom om een kundige jury om beoordeeld te worden. Het vakjurypanel dat de inzendingen beoordeelt bestaat uit vijf personen, allemaal aangesloten bij het Health Valley-partnernetwerk. De jury let in de eerste plaats op samenwerking, dat is immers de basis. Volgens Jorrit Ebben, Chief Stategy & Innovation Officer van het Dorp, zijn er drie ingrediënten nodig voor succesvolle innovatie: tijd, ruimte voor ontwikkeling en lef.

De winnaar van 2019

Vorig jaar ging Radboudumc er met de prijs vandoor. Met het project RoboSculpt richtten zij zich op Robotica voor het verwijderen van bot achter het oor. Operaties zijn complex, tijdrovend en risicovol. De precisierobot kan zelfstandig bot frezen. De robot verbetert condities voor de chirurg, verkort operatieduur en verlaagt de kans op complicaties.

Meedoen?

Klinkt het interessant? Projecten kunnen tot 1 februari 2020 ingediend worden. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Ledger Leopard.

Meer over Health Valley

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail