Harriët Tiemens nieuwe directeur Groene Metropoolregio; uitvoeringsprogramma Circulaire Economie; jan markink; aanvragen col en topss; Finalisten ignite award; subsidie regio Arnhem - Nijmegen

Harriët Tiemens nieuwe directeur Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Harriët Tiemens is per 1 september 2021 de nieuwe directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Zij volgt Anne Joustra op die de nieuwe regio-organisatie de afgelopen maanden heeft geleid. Tiemens was al nauw betrokken bij de voormalige Regio Arnhem Nijmegen en als wethouder van de gemeenten Rheden en Nijmegen.

Harriët Tiemens nieuwe directeur Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Harriët Tiemens is per 1 september directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Tiemens kijkt alvast uit naar haar nieuwe functie: “Afgelopen jaren is er veel goed werk verricht, met als resultaat een vernieuwde samenwerking in onze Groene Metropoolregio. De komende jaren moeten we deze regio nationaal en internationaal verder op de kaart zetten en dan vooral op de terreinen waar we sterk zijn. Ik ben overtuigd van de noodzaak van regionale samenwerking, besteed hier al jaren een aanzienlijk deel van mijn tijd aan en wil me hier graag volledig aan wijden.”

Naast directeur van de Groene Metropoolregio zal Harriët Tiemens ook de functie van secretaris voor het algemeen en dagelijks bestuur op zich nemen.

Haarvaten van de regio

Op dit moment is Tiemens nog wethouder van de gemeente Nijmegen (GroenLinks) en heeft ze duurzaamheid (klimaat en energie), wonen, mobiliteit, parkeren, groen en water in haar portefeuille. Lucien van Riswijk (burgemeester Zevenaar en bestuurder Groene Metropoolregio): “Met Harriët Tiemens hebben wij iemand gevonden die de regio tot in de haarvaten kent. Haar ervaring als wethouder in Rheden en Nijmegen zorgt ervoor dat ze goed weet wat er onder en boven de rivieren speelt, in kleine en grote gemeenten.”

Meer over de Groene Metropoolregio

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail