Face_ the unexpected

HAN-festival Face_the unexpected toont vr-film van The Economic Board

Face_the unexpected was een week over onderzoek voor studenten en medewerkers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De hogeschool toonde een reeks onderzoeksfilms met debatten. Daarnaast konden bezoekers een vlucht door de regio nemen met de vr-film It takes a keen eye van The Economic Board.

Face_the unexpected

Zeker in pauzetijden was het een komen en gaan van studenten en medewerkers die de vr-bril wel eens wilden uitproberen. De gratis chocolademelk en een ludieke act lokten studenten de tenten in op de campuspleinen in Arnhem en Nijmegen. Enkele honderden studenten en medewerkers bekeken de vr-film.

Dat wist ik helemaal niet. Supervet!

Roel Hage, eerstejaars bio-informatica: ‘Dat was wel heel vet! Ik heb wel eens eerder een vr-bril opgezet. Je wordt meteen afgesloten van de wereld. Eerst denk je holy shit, ik ben aan het vliegen, best wel eng. Maar wat me echt is bijgebleven is dat deze regio best wel vooruitstrevend is. Voor technologie en life sciences is dit een goede plek.’ Jesse Smorenburg, ook eerstejaars: ‘Ik vind dit festival echt een leuk idee. Zo’n vr-bril is ook weer eens iets nieuws. En ik wist helemaal niet dat de HAN ook aan onderzoek deed. Dat is wel echt goed, ook de samenwerking met bijvoorbeeld de Radboud Universiteit is vet!’

Onze regio: place to be

Docenten en studenten hebben profijt van een sterke regio en deelname aan The Economic Board. HAN-docent Ingeborg van den Heuvel werkte een periode bij The Economic Board. Daar werkte ze mee aan de ontwikkeling van een online regioplatform. “Het platform richt zich op talent in regio. Het biedt informatie aan studenten en professionals, maar belicht ook ons excellente onderwijs, en positioneert de regio als innovatiehub”. Studenten van de minor Brandmanagement droegen bij aan de positionering door overeenkomsten tussen de steden te zoeken, en vinden.

Bekender maken

Kees Boele, voorzitter van het College van Bestuur van de HAN, is al sinds de oprichting boardlid.

We hebben allemaal iets unieks te bieden. We moeten eraan werken om dit bekender te maken. Ook daarom is The Economic Board nodig.

Reden voor mooie gesprekken en verbinding

Van den Heuvel vertelt: ‘De vr-experience is een fantastisch middel om mensen te verbinden. Het laat de innovatieve kracht van de regio Arnhem Nijmegen met Wageningen zien. Er gebeurt hier zo veel moois. Voor de kijkers is het een feest der herkenning, maar ook een eyeopener. Mensen reageren super enthousiast op de film, die overigens beschikbaar is in drie talen. De beelden geven reden tot mooie gesprekken en verbindingen. En dat is nou net waar The Economic Board bij kan helpen. Het verbinden van mensen met organisaties en bedrijven. Want samen maken we Nederland groot!’

Coproductie

Dit bericht is een coproductie van The Economic Board en de HAN.

Ook interessant

Ministerie benoemt deeltijdopleiding Verpleegkunde van HAN tot koploper

Inschrijving Health Valley Bridge prijs 2022 gestart

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail