GiveAgo

GiveAgo wint Gelderland Arbeidswijs met applicatie voor scholieren

De start-up GiveAgo is de winnaar geworden van Gelderland Arbeidswijs 2018. Het bedrijf won zowel de jury- als de publieksprijs. GiveAgo ontwikkelt een mobiele app die scholieren door middel van vlogs helpt met de keuze voor een studie of een baan die bij hen past.

Initiatiefnemer Etienne Lieben werkt nu nog vanuit Den Bosch, maar omdat hij zich actief richt op samenwerkingen in Gelderland kwam GiveAgo in aanmerking voor de twee prijzen. De juryprijs leverde het bedrijf 10.000 euro op, voor de publieksprijs kwam daar nog eens 2.500 euro bij.

“Ik was al heel blij met de nominatie”, zegt Lieben. “In de jury zaten onder meer een bestuurder van Helicon en een directeur van het ROC. Dat zijn belangrijke partners voor onze oplossing en dus is het meer dan fijn dat zij het concept waarderen. Dat we daarna ook nog de juryprijs en de publieksprijs wonnen was natuurlijk helemaal geweldig.”

Verhalen
Het idee van GiveAgo, een initiatief van het bedrijf Breinwijzer, is dat met name stagiairs vlogs maken over medewerkers van hun stagebedrijf. Die komen in de app te staan. Scholieren die de app gebruiken bouwen een persoonlijk profiel op dat hen helpt bij de keuze voor een studie en een uiteindelijk beroep. “Het concept gaat om het delen van verhalen”, legt Lieben uit. “Als je die verhalen hoort en ze wel of niet leuk vindt, zegt dat ook iets over jezelf.”

GiveAgo zoekt nu naar inhoud voor de applicatie. “We hebben mensen en kennis nodig en daarvoor zoek ik in Gelderland naar een soort conglomeraat. Ik wil het opbouwen van dit systeem door middel van co-creatie oppakken met de onderwijs- en de arbeidsmarkt. Met scholen of andere instellingen die dit een belangrijk thema vinden kom ik dan ook heel graag in gesprek.”

Het gewonnen bedrag komt zeer goed voor pas bij de ontwikkeling, legt Lieben uit. “Ook heb ik een begeleidingstraject gewonnen. Maar het is vooral heel fijn dat ik nu bij gesprekken binnen kan komen als de winnaar van Arbeidswijs. Dat is een mooi visitekaartje.”

Ook interessant

Finalisten bekend van Gelderland Arbeidswijs

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail