Gemeente Rozendaal

Gemeente Rozendaal beste gemeente om in te wonen in Nederland

Elsevier voert jaarlijks een onderzoek uit naar de beste gemeenten om te wonen in Nederland. Dit jaar staan maar liefst twee gemeenten uit de Regio Arnhem Nijmegen aan top in het overzicht per provincie. De gemeente Rozendaal voert al twee jaar de ranglijst aan.  Mook en Middelaar staat landelijk op nummer 49, maar in de provincie Limburg op nummer 1. Dat kan omdat Mook en Middelaar in de provincie Limburg ligt, maar toch uitmaakt van het samenwerkingsverband rondom Arnhem en Nijmegen.

Alle 379 Nederlandse gemeenten zijn op 99 punten vergeleken met elkaar. De punten die behaald konden worden vallen in twaalf onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte, arbeidsmarkt, bereikbaarheid.

Rozendaal stond ook in 2018 op nummer 1. “Het is natuurlijk erg leuk als je op nummer één staat. Dat geldt voor de inwoners en voor mij,” zei burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp toen al tegen Elsevier Weekblad.

Goed wonen

De gemeente Rozendaal scoorde het hoogst op de categorieën in de provincie Gelderland en zelfs in heel Nederland. De gemeente staat namelijk bovenaan. De gemeente Mook en Middelaar, ook onderdeel van de Regio Arnhem Nijmegen maar gelegen in Limburg, scoort het hoogst in de provincie Limburg. Landelijk staat de gemeente op plek 49.

Rozendaal scoort hoog op punten als onderwijs en kinderopvang, zorg, vrije tijd, bereikbaarheid, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, kenmerken bevolking en rust en ruimte. Op winkels scoort de gemeente laag. De nabijheid van Arnhem en Velp maakt dat de gemeente fijn is om te wonen. Mook en Middelaar scoort hoog op zorg, bereikbaarheid, natuurlijke omgeving, veiligheid, kenmerken bevolking, en rust en ruimte. Op de punten economie en arbeidsmarkt, winkels en onderwijs en kinderopvang is de score het laagst.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail