Oost NL; ICE Amsterdam - Arnhem - Frankfurt; Railterminal Gelderland, Logistiek; GrensInfopunt, internationaal, banen, Legal Valley, infrastructuur

Internetforum voor internationale dialoog

Het team International affairs and Lobby van de provincie Gelderland is begonnen met een website en een online forum onder de naam Gelderland International. Het is de bedoeling om op deze website een dialoog met buitenlandse partners te creëren en zo het internationale netwerk te versterken.

Het team International affairs and Lobby bestaat uit medewerkers van de provincie die in Arnhem werken, of die in Brussel, Den Haag en Düsseldorf de provincie vertegenwoordigen. Op de nieuwe website staan nieuwsberichten, blogs en informatie over projecten waarbij internationaal wordt samengewerkt. Er is ook een forum-gedeelte waar bezoekers met elkaar in discussie kunnen gaan.

Projecten

Eén van de op de website genoemde projecten is Boost4Health, een samenwerkingsverband tussen elf instanties in Europa, waaronder ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Samen hebben zij het doel om internationale vermarkting van medische innovaties verder te brengen. Dat doen ze door problemen op te lossen rond beperkte kennis over internationale handel, verschillen in gezondheidszorg-systemen, vergoedingen, etc. en verschillende regelgevingen rond productvalidatie.

Ook het project CHIPS (Cycle Highways Innovation for smarter People Transport and Spatial Planning) staat op de site genoemd. Dat heeft als doel om meer fietssnelwegen aan te leggen in Europa.

Internationale partnerschappen

De provincie Gelderland werkt veel samen met bedrijven en instanties uit de rest van Europa en daarbuiten. Zo is er onder andere een partnerschap met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en het Poolse district Lubelskie, maar zijn er ook langdurige vriendschappelijke relaties met de Chinese provincies Hubei, Shandong en Fujian.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail