energy academy

Vergrijzing van personeel, nieuwe technieken, markten en regels zijn een uitdaging voor de energiesector. DNV GL biedt trainingen en cursussen voor bedrijven in een eigen Energy Academy. Hierin de zijn de opleidingen van voormalig DNV, GL, Garrad Hassan en KEMA samengebracht.

Kennis bijhouden en behouden

Kennismanagement is cruciaal om efficiënt en betrouwbaar te blijven werken in de energie.

Irene Heunks is Manager van de Energy Academy en legt uit:

“Training is niet onze core business, maar wel een belangrijke service die we aanbieden. Omdat het een hele goede manier is om beter te weten te komen wat er bij de klanten speelt en kennisoverdracht zo belangrijk is geworden. Wat je merkt binnen de bedrijven is dat er sprake is van wegvloeien van kennis, met name van de oudere garde. En het is moeilijk aan nieuw jonger personeel te komen. Dus er is vraag naar het borgen van de kennis.”

Door en voor ervaren professionals

De Energy Academy is een aanvulling op bestaande opleidingen en biedt vooral trainingen aan ingenieurs en managers die hun kennis willen verdiepen of verbreden. Het gaat om korte cursussen of workshops, van een dagdeel tot maximaal vijf dagen. Veelal op basis van  open inschrijving, maar er is ook maatwerk gericht op een specifieke vraag vanuit een bedrijf. De trainers zijn altijd ervaren consultants die met beide benen in de praktijk staan. De groepen zijn klein omdat er ook praktijkgerichte opdrachten worden gedaan.

Internationaal

Het voormalige Kema richtte zijn labs in aan de rivier in Arnhem. De tijd van certificaten voor strijkijzers en broodroosters is echter voorbij. Tegenwoordig komen er gigantische industriële componenten, bijvoorbeeld kabels en transformatoren, per vrachtauto of boot naar Arnhem voor keuring en certificering. Dat zijn projecten van enkele weken tot maanden. De deelnemers van de trainingen komen ook vaak van ver. Heunks:

“Vanuit de hele wereld komen deelnemers naar Arnhem. Vaak is een tour door onze laboratoria onderdeel van het programma, in deze industrie zijn die echt wereldberoemd. We hebben namelijk een van de grootste laboratoria voor high voltage en high power, we proberen dat altijd te koppelen aan een cursus en dat is iets dat veel mensen aantrekt.”

Voor degenen die niet even naar Arnhem kunnen vliegen, is de academy aan het uitbreiden: er is een afdeling geopend in Singapore en Dubai staat in de planning.

Lees meer over de Energy Academy

dnvgl.nl/energy/training/

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail