monitoring klachten ex-coronapatiënten; Stimuleringsregeling E-health Thuis; e-health zorg; chatbot susan

Zoveel mogelijk Nederlanders kennis laten maken met e-health

Launch

Op maandag 22 januari 2018 opent SingularityU de nationale e-healthweek met een mooi programma in Nijmegen. Voorzitter van The Economic Board en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls vertelt over e-health in de oudste, groenste en meest innovatieve stad van Nederland. Verder staat er op het programma:

  • Van e-health naar EntrepreNurse door Lucien Engelen
  • Rockstart Digital Health Pitches: drie cases uit het Rockstart Ecosysteem door Casper Smeets
  • E-health in nationaal perspectief door Erik Gerritsen
  • The Robots Rule door Richard Kuijpers

E-health week

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving organiseren van 20 t/m 26 januari 2018 de e-healtweek. Het doel is om zoveel mogelijk Nederlanders met e-health in contact te brengen.

‘Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid’,  aldus de organisatoren. ‘Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.’ Reden voor een tweede e-health week in januari 2018.

Door het hele land tonen organisaties die actief zijn in de zorg de voordelen van digitale toepassingen voor verleende zorg en voor een betere regie van patiënten over hun eigen behandeling.

Uitnodiging

Alle partijen die tijdens de e-healthweek 2018 willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt, zijn uitgenodigd zich als partner aan te melden: (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms en ouderenbonden. Dat kan via verschillende activiteiten: van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops.

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail