Duurzame evenementen; Afval scheiden evenementen

Nijmegen stelt geld beschikbaar voor duurzame evenementen

De gemeente Nijmegen stelt geld beschikbaar voor ideeën om evenementen duurzamer te maken. In totaal gaat het om 33.000 euro. De gemeente legt op internet uit dat het graag het duurzaam maken van evenementen stimuleert. “Niet alleen met regels over bijvoorbeeld afvalscheiding en gebruik van plastic. Maar ook door ideeën voor het duurzamer maken van evenementen te belonen.”

Er is daarom 11.000 euro beschikbaar voor ideeën van kleinere evenementen (500 tot 4.000 bezoekers) en 22.000 euro voor evenementen die meer dan 4.000 bezoekers tellen. De evenementen moeten in 2020 plaatsvinden. Mensen met een goed idee kunnen dat tussen 1 en 19 november indienen. Het voorstel mag maximaal zes A4-tjes bevatten en moet behalve een uitleg van het idee ook een overzicht van de verwachte kosten geven. Het indienen kan via deze site.

Een jury die bestaat uit wethouder Monique Esselbrugge, projectmanager Maarten van Lokven, duurzaam evenementenorganisator Paul Schurink en adviseur duurzaam ondernemen Bert Lagerweij beslist uiteindelijk wie de financiering krijgt. Voorwaarde daarvoor is onder andere dat de organisatie bij het komende Nijmeegs Evenementen Overleg een presentatie geeft over de opgedane kennis.

Meer over duurzaamheid

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail