teamscope; pinkRF; CITC plannen 2020; PinkRF, Rockstart Digital Health, Rikus Wolbers, Novio Tech Campus, Health en High Tech, mdxhealth, novio tech campus, nieuwbouw EPR, Briskr, Debat Innovatie en ondernemen, novio tech campus

Dag 14: Hightechbedrijf EPR bouwt nieuw pand op Novio Tech Campus

De oplevering is begin 2017. Wethouder Turgay Tankir legde bij de start van de bouw een ‘slimme steen’, symbool van de ontwikkeling van EPR: toepassing van steeds kleinere componenten voor high-tech productie.

EPR werkt bijvoorbeeld aan de verkleining van weerstand-componenten met wel acht keer. Dat geeft eindeloze mogelijkheden, zo kunnen telefoons veel dunner worden en ook veel krachtiger omdat er meer componenten met rekenkracht in kunnen.

Op medisch gebied zijn er interessante toepassingen. Denk aan een pil in die na inslikken iemands interne temperatuur meet. Hierdoor kunnen topsporters hun schema’s aanpassen en nog beter worden.

In de ruimtevaart kost één kilo massa de ruimte in lanceren ongeveer $22.000. Doordat de componenten zoveel kleiner en dus lichter worden kan er meer en betere apparatuur mee.

Wethouder Turgay Tankir tijdens de eerstesteenlegging: “Novio Tech Campus is een belangrijke broedplaats in Nijmegen die sneller groeit dan we ooit mochten verwachten. EPR is een waardevolle toevoeging op dit terrein. Hiermee wordt verdere groei van bedrijvigheid en banen gerealiseerd. Niet alleen hoogopgeleide banen op de campus zelf, maar ook kansen voor retail en horeca elders in de stad.”

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail