Regiolunch met Kamerlid Chris Stoffer op IPKW rondom Clean Mobility

Op 7 december vond op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem alweer de vierde lunchbijeenkomst met Tweede Kamerleden plaats, rond Clean Mobility. Wij mochten Kamerlid Chris Stoffer van de SGP verwelkomen in onze regio.

Op regelmatige basis organiseert The Economic Board lunchbijeenkomsten met Tweede Kamerleden. Het doel is de Kamerleden bij te praten over de ontwikkelingen in de regio. Daarbij voeren Kamerleden gesprekken met mensen uit bedrijfsleven, onderwijs en lokale politiek.

HyGear

De dag begon met een rondleiding bij HyGear door CTO Ellart de Wit. HyGear levert industriële gassen zoals waterstof, stikstof en zuurstof aan industriële eindgebruikers. Dit doet het bedrijf met een innovatieve methode waarbij de productie op locatie van de klant plaatsvindt. Tijdens de rondleiding vertelde De Wit hoe HyGear, begonnen als leverancier van gas, transformeerde naar een uniek bedrijf dat systemen levert om gas te produceren op locatie. Daarnaast ging hij in op de vele voordelen van waterstof als opslagmethode voor energie en de diverse mogelijkheden om waterstof te produceren. De rondleiding eindigde met een demonstratie van waterstof tanken.

Lunch Tweede Kamerlid Chris Stoffer op IPKW

Parel-award

Vanuit The Economic Board reikte directeur Sigrid Helbig vervolgens de Parel-award uit aan HyGear. Een award die wordt uitgereikt aan bijzondere, innovatieve of duurzame bedrijven in onze regio, in Food, Health of Energy. Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) droeg HyGear voor als Parel van de regio.

HyGear krijgt Parel-award

Schone binnenvaart

De bijeenkomst ging verder met een presentatie van Ton van Meegen, CEO bij PortLiner. PortLiner is een bedrijf dat streeft naar emissievrije binnenwaterschepen en slim gebruik van alternatieve energiebronnen. Met een filmpje kregen de gasten een beeld van het eerste model, dat volledige vaart op elektrische energie. Deze haalt het schip uit batterijen in de vorm van een goederencontainer. Ton van Meegen vertelde tijdens zijn presentatie ook dat de toepassing van waterstof in de toekomst zeker zijn belangstelling heeft.

Hogesnelheidstrein via Arnhem naar Duitsland

Als laatste spreker vertelde Pieter de Boer, business representative van The Economic Board en regiomanager VNO-NCW Arnhem-Nijmegen, over de Intercity-Express (ICE), de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Frankfurt. Samen met partijen uit bedrijfsleven en politiek zet VNO-NCW zich in voor een snellere, betrouwbaardere en vaker rijdende ICE op dit traject. Dit maakt het makkelijk voor mensen in de Randstad om in de regio Arnhem-Nijmegen te werken. Ook is het een duurzaam alternatief  voor korte vluchten en het verbindt de regio beter met belangrijke economische centra in Duitsland.

> Lees hier het position paper en bekijk de ondertekenaars.

Informatie uitwisselen

Aan de lunchtafel bespraken de aanwezigen vervolgens onder het genot van een uitgebreide lunch verschillende onderwerpen. Zo kwam bijvoorbeeld de mogelijkheid van hoog-risico lenen voor innovatieve bedrijven aan bod. Ook onderwerpen als het tekort aan technisch personeel, het integreren van buitenlandse studenten en het opslaan van waterstof onder of in zoutlagen passeerden de revu.

The Economic Board is blij met de positieve reacties die naderhand volgden. De aanwezigen zagen de bijeenkomst als nuttig en inspirerend en deden veel nieuwe informatie op.

Ook interessant

Kamerleden in Nijmegen om te praten over sport, gras, voeding en gezondheid

Werkbijeenkomst Kamerleden in Arnhem snijdt urgentie Digital Security aan

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail