CleanMobilEnergy; hyet; Luc Kikkert; zonnepanelen IPKW; Circular Economy Awards 2019, Energy for Sustainable Built Environment; inspiratiesessie, IPKW ABN AMRO Circular Economy Awards; Mobility Innovation Center, duurzaamheid'; Energy for Sustainable Built Environment

IPKW genomineerd voor Circular Economy Awards 2019

De Circular Economy Awards is een jaarlijkse verkiezing van Nederlandse initiatieven in de circulaire economie. Vorig jaar won de regio Arnhem – Nijmegen het onderdeel beste circulaire regio van Nederland. Voor de Circular Economy  Awards 2019 is IPKW voor genomineerd als Duurzaamste Werklocatie van Nederland.

Lees hier meer over de duurzame ambities van IPKW

Uit een longlist van twaalf werklocaties selecteerde de jury naast IPKW ook Brainport Industries Campus in Eindhoven en Businesspark Waarderpolder in Haarlem. Doel is waardering te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk ook de samenleving erbij betrekken, met inbegrip van het bedrijfsleven.

De vakjury bestaat uit uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen, voorzitter), Guus Mulder (TNO), Aeisso Boelman (Fakton) en Yasha Schadee (SKBN). De drie werklocaties kwamen naar voren op grond van tien criteria. Dat zijn: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid.

De jury nomineerde Industriepark Kleefse Waard met de volgende motivatie: “Kleefse Waard heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast wordt gehouden. Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd. Ze zijn onderscheidend in testen, innovatie en ‘gewoon doen’. Concrete resultaten zijn het oprichten van een afvalteam, gebouwen duurzaam herontwikkelen, elektrische laadpunten en veel gezamenlijke faciliteiten. Goed dat de incubator Greenhouse expliciet is.”

Voorbeeldfunctie

Juryvoorzitter Cees-Jan Pen, lector aan Fontys Hogescholen: “We zien heel veel locaties waar circulaire ambities hoog in het vaandel staan. Veel van die ambities bevinden zich echter nog in de planfase, het zijn ontzettend goede ideeën en plannen. De drie finalisten laten zien dat dat er ook resultaten worden geboekt, waar andere werklocaties weer van kunnen leren. Het is in deze fase voor iedereen waardevol om naar de goede en concrete voorbeelden te kijken.”

Lees hier de blog van Cees-Jan Pen over het circulaire karakter van Arnhem en Nijmegen

Over de award

De Circular Economy Award wordt voor het tweede jaar uitgereikt. De jury ziet een circulaire economie als een belangrijke ontwikkeling. Circulaire oplossingen kunnen bijvoorbeeld een cruciale rol spelen in de gebouwde omgeving.

De uitreiking van de Circular Economy Award 2019 is op donderdag 31 oktober op het BT Event, dat plaatsvindt op Industriepark Kleefse Waard.

Mede-organisator van het BT Event dit jaar is de Regio Arnhem Nijmegen. Secretaris Henk van den berg: “Het binnenhalen van de Circulair Economy Award heeft de regio landelijk op de kaart gezet, maar belangrijk is ook dat bestuurders en partners in onze regio zich nog meer bewust zijn van de er interessante ontwikkelingen die plaatsvinden. Zoals de ontwikkelingen op Industriepark Kleefse Waard.”  

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail