CapitalChange partners

Bijzondere kans voor regionale ondernemers met groeiambitie: in gesprek met de sparringpartners en investeerders van CapitalChange

Regionale ondernemers met een groei-ambitie of de verwezenlijking van een exit-strategie, en daarbij op zoek zijn naar advies en ondersteuning kunnen op 22, 23, en 24 september kennismaken met de sparringpartners en investeerders van CapitalChange. Een groep specialisten op het terrein van groei, waardecreatie, fusies en overnames, die ook de mogelijkheid hebben om te investeren. Een unieke kans.

CapitalChange bestaat uit ervaren ondernemers en CEO’s met een lange staat van dienst (lees meer over de ervaring van de partners onderaan dit bericht). Ze ondersteunen directeuren, grootaandeelhouders en managementteams bij alles wat met groei en waarde-creatie te maken heeft, in alle fases van hun onderneming. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan over het aantrekken van kapitaal, het maken van een overnameplan of het verkopen van een bedrijf.

Sparringpartners

The Economic Board is deze samenwerking aangegaan, omdat CapitalChange uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen komt. De partners hebben daardoor een sterke band met de regio en houden bij hun ondersteuning het belang van de regio altijd in het achterhoofd. Zo zijn ze in staat om mooie koppelingen te maken binnen het regionale bedrijfsleven.

Daarbij komt dat de partners van CapitalChange geen adviseurs, maar echte sparringpartners zijn. Ze werken hands-on en helpen bedrijven te groeien en bloeien. Ze trekken samen met een ondernemer op, zonder op zijn of haar stoel te gaan zitten, en ondersteunen bij alles wat belangrijk is. Ook interessant is dat de partners de mogelijkheid hebben om zelf te investeren in bedrijven.

Vrijblijvende gesprekken

De gesprekken die in september gepland staan zijn vrijblijvend en zijn bedoeld als kennismaking. Ondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen contact opnemen met Richard Dobbelmann: “We plannen alleen gesprekken in als we verwachten dat er een goede aansluiting is. CapitalChange zoekt bedrijven met een sterke focus op groei en waarde-creatie of bedrijven die bezig zijn met een verkoop of een ander soort exit.”

Ondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid of op zoek zijn naar meer informatie, kunnen contact opnemen met Richard Dobbelmann: r.dobbelmann@lifeport.nl of via 0654757573

CapitalChange en AWI Software

Manon Borsboom is samen met Paul Hijmans sinds anderhalf jaar co-CEO van AWI Software. AWI maakt voornamelijk software voor volmachtbedrijven en service providers, maar ook voor verzekeraars en eindklanten. Borsboom en Hijmans zijn daarnaast aandeelhouder van de overkoepelende holding 4 Insurance.

Borsboom kent Robert van der Plas van CapitalChange al meer dan 15 jaar. Van der Plas is sinds 2017, samen met CapitalChange-collega Albert Marseille, voor zestig procent eigenaar van AWI Software en later van 4 Insurance. Bij de herpositionering van het bedrijf vroeg hij Borsboom om mededirecteur te worden. Er vonden daarnaast meerdere overnames en fusies plaats: Differ Solutions in 2019, EURO-motive vorig jaar en momenteel FinConnect. Mede daardoor heeft AWI nu een breder aanbod en boort het nieuwe doelgroepen, waaronder verzekeraars, aan.

Lees hier het hele interview

CapitalChange en Abiom

Frank Wessels is twee jaar de CEO van Abiom, Zijn bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een grote speler op het gebied van communicatie en netwerken, vooral op het gebied van missie- en bedrijfskritische communicatie-oplossingen. Hierbij valt te denken aan het gebied van openbare orde en veiligheid.

Wessels onderhoudt nauw contact met Hans Scholten van CapitalChange. De twee spreken elkaar ongeveer wekelijks. Scholten helpt Abiom om marktleider te blijven in hun sector, maar ook om nieuwe terreinen te ontdekken. Het spotten van kansen is daarbij volgens hem belangrijk. Met de ondersteuning van Scholten kan Abiom de eerste stappen zetten in de communicatie in vaarwegen of de dekking in tunnels, zodat zij ook daar hun naam kunnen vestigen.

Lees hier het hele interview

CapitalChange en HyGear

Marinus van Driel is CEO van HyGear en tegenwoordig President Xebec Europe. HyGear is een pionier op het gebied van waterstof. Volgens het bedrijf is deze vorm van energie dé brandstof van de toekomst. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren voornamelijk ingezet om de waterstofketen efficiënter te laten verlopen.

HyGear groeide dusdanig hard dat andere bedrijven het wilden overnemen. De kennis en kunde van CapitalChange kwamen daarbij goed van pas. Nadat een eerste poging van een Amerikaans bedrijf door financieringsproblemen strandde, was HyGear enthousiast om de samenwerking met Marseille voort te zetten. Bij het overnametraject van het Canadese Xebec Adsorption hielp hij HyGear door alle verschillende stadia. Van Driel vond het erg fijn dat Marseille zijn expertise inzette om het hele proces in goede banen te laten verlopen.

Lees hier het hele interview

Ga naar de two pager

Meer over CapitalChange

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail