AWI CapitalChange

CapitalChange helpt AWI Software met overnames, fusies en bedrijfsstrategie

Regionale ondernemers met een groei-ambitie of de verwezenlijking van een exit-strategie, en daarbij op zoek zijn naar advies en ondersteuning kunnen op 22, 23, en 24 september kennismaken met de sparringpartners en investeerders van CapitalChange. Een groep specialisten op het terrein van groei, waarde-creatie, fusies en overnames, die ook de mogelijkheid hebben om te investeren. Een unieke kans. We spraken met AWI Software uit Ede, die mede dankzij de samenwerking met CapitalChange de afgelopen jaren een mooie groei doormaakt.

Herpositionering

AWI Software uit Ede en de overkoepelende holding 4 Insurance zijn volop in beweging. Onder meer door overnames groeit het bedrijf en verbreedt het zijn marktpositie. De samenwerking met CapitalChange is daarbij erg belangrijk. Manon Borsboom van AWI en Robert van der Plas van CapitalChange spreken elkaar al een paar jaar lang minstens een keer per week.

Manon Borsboom is samen met Paul Hijmans sinds anderhalf jaar co-CEO van AWI Software. AWI maakt voornamelijk software voor volmachtbedrijven en service providers, maar ook voor verzekeraars en eindklanten. Borsboom en Hijmans zijn daarnaast aandeelhouder van de overkoepelende holding 4 Insurance.

Borsboom kent Robert van der Plas van CapitalChange al meer dan 15 jaar. Van der Plas is sinds 2017, samen met CapitalChange-collega Albert Marseille, voor zestig procent eigenaar van AWI Software en later van 4 Insurance. Bij de herpositionering van het bedrijf vroeg hij Borsboom om mededirecteur te worden. Er vonden daarnaast meerdere overnames en fusies plaats: Differ Solutions in 2019, EURO-motive vorig jaar en momenteel FinConnect. Mede daardoor heeft AWI nu een breder aanbod en boort het nieuwe doelgroepen, waaronder verzekeraars, aan.

Lees hier meer over CapitalChange en het event in september

Sparren

Bij de herpositionering en overnames kwamen de expertises van de partners van CapitalChange om de hoek kijken: een groep van ervaren ondernemers en investeerders die optreedt als sparringpartner van bedrijven. “Onze rol heeft aan de ene kant te maken met kopen, structureren en samenvoegen en alles wat daar contractueel bij komt kijken”, vertelt Van der Plas. “En daarnaast met alles wat met het creëren en doorrekenen van nieuwe businessmodellen en de positionering te maken heeft. Daar ondersteunen we Manon en Paul bij.”

Borsboom: “Bij overnames, zoals nu van FinConnect, sparren we samen over de aanpak en hoe we dingen op papier zetten. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij een ‘letter of intent’? Wat moet er überhaupt op papier komen te staan en waarin kun je een andere partij gewoon vertrouwen? Robert en Albert leren ons de kneepjes van dat vak. Daarnaast analyseren we samen de resultaten en de marktontwikkelingen. Zijn we met de goede dingen bezig en klopt de focus, of moeten we dingen van ons bordje afhalen?”

Borsboom spreekt minstens wekelijks met Van der Plas, vertelt ze. “Dat kan echt over allerlei zakelijke vraagstukken gaan. Het is daarbij heel fijn dat Robert deze branche erg goed kent. Met Albert Marseille sparren we meer specifiek over financiële onderwerpen plus fusie- en overnametrajecten. Dat vult elkaar dus heel goed aan. Het is een samenwerking die ons enorm goed bevalt.”

Foto: vlnr Paul Hijmans (AWI), Manon Borsboom (AWI) en Robert van der Plas (CapitalChange)

Kennismaken met CapitalChange

The Economic Board geeft regionale ondernemers de mogelijkheid om op 22, 23 en 24 september 2021 kennis te maken met CapitalChange. Die vrijblijvende gesprekken zijn met name bedoeld voor bedrijven met een sterke focus op groei en waardecreatie óf bedrijven die bezig zijn met een verkoop of een ander soort exit. Ondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid kunnen contact opnemen met Richard Dobbelmann: r.dobbelmann@lifeport.nl.

Bekijk hier ook onze two pager.

Meer over CapitalChange

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail