groeiversneller food; Byondis; Nationale Zorginnovatieprijs 2019. innovatieland

Synthon Biopharmaceuticals blijft ambitieus onder nieuwe naam Byondis

Het Nijmeegse Synthon Biopharmaceuticals B.V. heeft een nieuwe naam: Byondis. Dat deel van de in 2012 opgesplitste geneesmiddelenproducent Synthon ontwikkelt innovatieve geneesmiddelen voor patiënten met zware vormen van kanker en auto-immuunziekten.

Onder de nieuwe naam blijft het bedrijf werken aan meerdere doelstellingen, waaronder de ontwikkeling van een medicijn tegen lokaal gevorderde of uitgezaaide borstkanker. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van 2020 de resultaten te hebben van de belangrijke fase III-studie. Daarin wordt het medicijn SYD985 vergeleken met de huidige behandelmethoden van artsen. Eind 2020 zal Byondis de vergunning aanvragen, zo verwacht het.

Onze doorstart als Byondis is een spannend moment voor het bedrijf“, zegt de oprichter, dr. Jacques Lemmens. “We blijven voortbouwen op onze geschiedenis, met behoud van onze bedrijfscultuur. Zo willen we verdere vooruitgang boeken als het om innovatie, kwaliteit en wetenschappelijke excellentie gaat. Dit is het juiste moment om ons te tonen als een onafhankelijk biofarmaceutisch bedrijf. Ik ben erg trots op hoe het bedrijf is gegroeid en geëvolueerd. De nieuwe naam, Byondis, past bij dit nieuwe hoofdstuk, bij onze ondernemersgeest en bij de ambitie om innovatieve precisiemedicijnen te creëren om kanker en auto-immuunziekten te slim af te zijn.”

CEO Marco Timmers, nieuw lid van The Economic Board, voegt daaraan toe: “We hebben unieke technologieën die ervoor zorgen dat we onderscheidend kunnen zijn. We hebben ultramoderne faciliteiten, waaronder onze eigen GMP-productie, en een brede licentie-expertise. Dit is echt een spannende tijd voor Byondis en ons team.”

Meer over Byondis

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail