Brochure Hotspot Energy Arnhem

Hotspot Energy (Gemeente Arnhem)

De Brochure Hotspot Energy van de gemeente Arnhem bevat een ruimtelijk-economische verkenning naar Hotspot Energy. Wat is er nodig om het ecosysteem en de infrastructuur verder te ontwikkelen? U kunt de Brochure Hotspot Energy hier lezen en/of downloaden.

Inleiding

De gemeenten Arnhem en Nijmegen en de provincie Gelderland bundelen hun krachten ter versterking van de economie in het stedelijk netwerk Arnhem-Nijmegen. Samenwerking vindt plaats binnen de gemeenschappelijke investeringsagenda. Locaties en netwerken die als aanjager van kennisontwikkeling, (jong) talent en ondernemerszin fungeren worden versterkt. Samen met de gemeente Wageningen richten Arnhem en Nijmegen zich op het verbeteren van het innovatieklimaat voor de sectoren ‘Food’ (Wageningen), ‘Health’ (Nijmegen) en ‘Energy’ (Arnhem).

Om als stad en regio aantrekkelijker te worden als vestigingsplaats moeten flinke inspanningen worden geleverd en keuzes worden gemaakt. Daarnaast is er wereldwijde vraag naar vernieuwing en innovatie op het gebied van (duurzame) energie. De vele in energie gespecialiseerde bedrijven en opleidingen die de regio rijk is, maakt dat dit cluster kan fungeren als een magneet en katalysator voor innovaties, human capital en nieuwe bedrijvigheid op energiegebied. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van Arnhem ‘the place to be’ op energiegebied te maken, oftewel ‘Hotspot Energy’. Dit biedt kansen!

Stedenbouwkundig bureau marco.broekman heeft in opdracht van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem en samen met betrokken stakeholders een ruimtelijk-economische verkenning naar Hotspot Energy Arnhem gedaan. Wat is er nodig?

Brochure Hotspot Energy hier lezen en/of downloaden

Gemeente Arnhem

Meer rapporten van de gemeente Arnhem

Ook interessant

Rapport delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail