teamscope; pinkRF; CITC plannen 2020; PinkRF, Rockstart Digital Health, Rikus Wolbers, Novio Tech Campus, Health en High Tech, mdxhealth, novio tech campus, nieuwbouw EPR, Briskr, Debat Innovatie en ondernemen, novio tech campus

CITC vol ambitieuze plannen voor 2020

Dit jaar ging het Chip Integration Technology Centre (CITC) officieel van start. Directeur Barry Peet kijkt terug op veelbelovende eerste maanden en de CITC plannen. In 2020 begint het allemaal pas echt.

Het CITC is een onderzoekscentrum in Nijmegen voor chip-packaging- en integratietechnologie. De wetenschap en het bedrijfsleven slaan er samen een brug tussen het onderzoek en nieuwe technologische producten. Dat wordt gedaan in samenwerking met de deelnemende bedrijven NXP, Ampleon en Nexperia en met financiële ondersteuning van de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland. Het CITC startte formeel in juli 2019, Peet begon zelf op 1 oktober.

We trekken mensen en business van buiten de regio naar Nijmegen en zorgen zo voor nog meer bedrijvigheid rond halfgeleiders in de regio

CITC plannen 2020

Je moet deze fase zien als het begin van een start-up”, zegt Peet. “De afgelopen tijd stond vooral in het teken van het invullen van vacatures. Veel mensen beginnen op 1 januari 2020. Dan zijn we in totaal met vijftien personen.”

Ook zijn de afgelopen maanden gebruikt om het kantoor op de Novio Tech Campus klaar te maken. “Het lab is deels ingericht. In het eerste kwartaal van volgend jaar moet dat volkomen functioneel zijn”, zegt Peet. Het onderzoek op locatie begint dan echt, maar dat betekent niet dat er nu nog niets is gebeurd: “We zijn al gestart met de eerste programmalijnen. Sommige mensen werkten de afgelopen tijd bijvoorbeeld vanuit de TU in Delft voor ons, omdat daar meer faciliteiten waren. Zij komen binnenkort allemaal naar Nijmegen.”

In 2019 kreeg het CITC de aspirant Fieldlab-status. Fieldlabs zijn plekken waar bedrijven en kennisinstellingen in de dagelijkse praktijk nieuwe slimme oplossingen bedenken, ontwikkelen, testen en invoeren. Er zijn er inmiddels ruim veertig in Nederland. “Alles is klaar voor de officiële Fieldlab-status. We voldoen aan de criteria en moeten alleen nog het juiste moment kiezen”, legt Peet uit. “Die status is belangrijk: het is een signaal wat goed van pas komt om aansluiting te krijgen met het mkb. We willen ook gaan samenwerken met andere Fieldlabs.”

We willen samen met The Economic Board een link leggen tussen de semiconductor-industrie en de expertise in AI van het Radboudumc

Regionaal

Peet vindt het CITC belangrijk voor de regio. “De klanten zitten nu nog allemaal in Nijmegen, want dit is natuurlijk ook een regio waar de halfgeleiderindustrie heel sterk vertegenwoordigd is. We richten ons echter niet alleen op deze regio: nieuwe klanten zullen juist vaak van buiten Nijmegen en ook buiten Nederland komen. Daarmee blijven we toch belangrijk voor de regio Nijmegen, want hierdoor trekken we mensen en business naar Nijmegen en zorgen zo voor nog meer bedrijvigheid rond halfgeleiders in de regio.”

Op 5 maart 2020 viert CITC officieel zijn opening. Voor de rest van het komende jaar heeft het een aantal doelen. “Samen met de HAN ontwikkelen we een opleiding die in het tweede kwartaal van 2020 van start gaat. Talentontwikkeling is namelijk een belangrijke pijler”, zegt Peet. “Daarnaast willen we eind volgend jaar een groot internationaal packaging-event organiseren. Ook willen we samen met The Economic Board een link leggen tussen de semiconductor-industrie en de expertise in AI (Artificial Intelligence, red.) van het Radboudumc. We denken dat AI voor optimalisatie van producten in onze industrie kan zorgen.”

Best gelezen: Chip Integration Technology Centre (CITC) in Nijmegen

Dit artikel is een vervolg op het artikel: Chip Integration Technology Centre (CITC) in Nijmegen. In 2018 werd bekend dat het CITC echt van start gaat en in 2019 werden de plannen concreter. Het artikel dat hierover verscheen leest u hier: lifeport.nl/nieuws/citc-in-nijmegen/

Aan het einde van 2019 kijken we welke artikelen door onze lezers het interessants gevonden werden. Waar staat de organisatie nu ten opzichte van het moment dat het artikel werd geschreven? En welke ontwikkelingen verwachten zij nog meer?

Meer 'Best gelezen van 2019'

Meer over CITC

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail