The Economic Board 2019; Eusebiuskerk The Economic Board x INNOVATE

AVA, Absolute Cycling One, MindTrace

Op 3 oktober 2019 presenteerde The Economic Board x INNOVATE een scala van sprekers met interessante verhalen en plannen. Wie waren er allemaal en waar spraken ze over? Lees hier de inspirerende verhalen nog een keer rustig door.

Drie jonge ondernemers uit de regio brachten hun nieuwe product in een korte pitch. In twee minuten moesten ze duidelijk maken wat ze uitgevonden hadden en waarom dat zo vernieuwend en nuttig is.

Wij zoeken hypochonders die één tot drie uur per dag googelen op ziektes.

Juul Koene Studio

Juul Koene Studio is een interactieve ontwerpstudio die zich richt op het toegankelijk maken van informatie, technologie en wetenschap. Directeur Juul Koene vertelde over AVA (dat spreek je spreek uit als: EVA). Dit medische homedevice gebruikt big data als basis voor gesproken advies. Het doel is mensen thuis meer grip op hun gezondheid te geven vóórdat zij naar de huisarts gaan. “Als je een aandoening opzoekt in Google weet je binnen een minuut dat je ongeneeslijk ziek bent. Vraag je het aan AVA, dan stelt die  verdiepende vragen. En AVA is compleet privacy proof.”

Juul Koene Studio is momenteel bezig met de ontwikkeling van het prototype. Welke hulp ze daarbij kan gebruiken? “Wij zoeken hypochonders die één tot drie uur per dag googelen op ziektes. En we zoeken ook funders voor het testen en valideren van AVA!”

Eenvoudig worden is ingewikkeld.

Absolute Cycling

De Absolute Cycling One is een veelzijdige fietscomputer die je precies vertelt waar je bent, ook bijvoorbeeld in een bos, als er geen zicht is op satelliet. Ander onderdeel van het apparaat waar het team aan werkt is een accurate hoogtemeter. Verder meet het fysieke gegevens zoals hartslag en vermogen. Deze kan de wielrenner integreren in de mobiele applicaties Strava en Trainingpeaks. Ook in ontwikkeling: voedingsadvies.

Harm Giesen, creative director: Als ik op de fiets zit ontwikkel ik wilde ideeën. Maar voor het uitwerken van wilde ideeën heb je veel kennis nodig. Die heb ik opgedaan bij de HAN, maar ook bij mijn yogaleraar: eenvoudig worden is ingewikkeld. Wij maken het eenvoudiger voor de fietser.”

Het geavanceerde apparaat ziet er dan ook heel eenvoudig uit in een ontwerp van Bang en Olufsen en komt in 2020 op de markt.

De reclamewereld maakt er al volop gebruik van, wij ontwikkelen dit zodat iedereen het kan gebruiken.

MindTrace

Met het systeem dat MindTrace ontwikkelt kan straks iedereen emoties van andere mensen aflezen met een simpele camera.

Adjmal Sarwary, CEO: “Wij ontwikkelen een systeem waarmee elke camera een mindtracer wordt. Waarom wil je emoties meten? Je kunt er gedrag mee voorspellen, de reclamewereld maakt er al volop gebruik van, wij ontwikkelen dit zodat iedereen het kan gebruiken.”

Het systeem is bijvoorbeeld ook bruikbaar voor toepassing in de verkeersveiligheid, e-health en e-learning.

#Lifeport

Heeft u ook een mooi verhaal over de innovatieve ontwikkelingen in de regio? Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, riep tijdens het event iedereen op om vanaf nu met de hashtag #LIFEPORT verhalen te delen.

 -> Bekijk hier welke verhalen al gedeeld zijn

-> Lees meer over #Lifeport

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail