Afvalloze provincie

Provincie Gelderland zamelt (oude) spijkerbroeken in

De provincie Gelderland werkt aan een afvalloze provincie. Het zamelt daarom samen met de gemeente Overbetuwe oude spijkerbroeken in. De spijkerbroeken zullen dienen als isolatiemateriaal in het nieuwe gemeentehuis dat in Elst in aanbouw is.

Circulair bouwen

De spijkerbroeken worden ingezameld op de binnenplaats van het provinciehuis in Arnhem. Boardlid en gedeputeerde Michiel Scheffer:

Iedereen die samen met ons werk wil maken van afval in Gelderland kan daar zijn gebruikte spijkerbroeken inleveren. Spijkerrokken zijn natuurlijk ook zeer welkom!

Het hergebruiken van de spijkerbroeken past bij de doelstellingen van de provincie Gelderland: een slimme en schone industrie waarin afval de nieuwe grondstof is. Er is nog wel werk aan de winkel, voordat er volledig circulair gebouwd wordt, zo vindt Paul Kusters, lid van de Provinciale Staten:

Ik heb vandaag een tweedehands spijkerbroek meegenomen, dus deze krijgt vandaag een derde leven. Circulair is het nog zeker niet, maar een goede stap op weg naar duurzaamheid is deze actie zeer zeker.

Afvalloze provincie

De provincie Gelderland streeft ernaar om de eerste afvalloze provincie van Nederland te worden. Doel is dat de circulaire economie in 2030 zorgt voor 700 miljoen euro extra omzet, 5000 nieuwe banen en 50 procent minder grondstofgebruik.

Subsidie voor ondernemers

Bedrijven die circulair willen ondernemen, kunnen tot en met 1 september gebruikmaken van de tenderregeling om hun bedrijf slimmer of schoner in te richten. De provincie stelt hier één miljoen voor beschikbaar.

Ook interessant

ARN brengt circulaire keten bij elkaar

Laat u inspireren in de Nationale week van de Circulaire Economie

Stakeholders leggen gezamenlijk de puzzel van de regionale Human Capital Agenda

Deel uw circulaire idee op de tweede editie van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail