Rabobank presenteert de acht opgaven voor de regio Zuid-Gelderland

Veel succesfactoren voor een economisch sterke regio Zuid-Gelderland zijn aanwezig, maar de samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en bestuurders zou beter kunnen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek van de Rabobank. De bank presenteerde het onderzoeksrapport (PDF) ‘Samen bouwen aan een sterk Lifeport’ met acht opgaven voor de regio op een evenement in het Radboudumc Experience Center.

De Rabobank wil met het rapport een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Zuid-Gelderland. De bank ziet dat veel partijen zich eveneens in willen zetten voor de regio, maar dat het op dit moment helaas nog niet genoeg is. Om die reden presenteerde het acht opgaven, zodat de dialoog op gang komt en spelers actie ondernemen. Op die manier draagt het onderzoek bij aan het benutten van de potentie van de regio en versterkt het de economische kracht.

Van dialoog tot actie

Tijdens het evenement in het Radboudumc Experience Center wordt de dialoog aangezwengeld. Mensen ontmoeten elkaar en kijken samen wat hun rol is bij het oplossen van de opgaven. Daarbij speelt triple helix een zeer belangrijke rol. Hiermee vinden overheden, bedrijven en kennisinstellingen elkaar. Samen treden zij krachtiger op bij het antwoord op verschillende grote maatschappelijke vraagstukken.

Om het tot dat punt te laten komen, is er echter wel gedeelde visie en samenhang nodig. Dat vindt men terug in Lifeport, waarmee de regio volgens het rapport een perfecte identiteit in handen heeft. Deze benaming straalt herkenbaarheid uit en past bij het DNA van de regio. “We zien Lifeport als een aanjager en signatuur van de regio”, luidt het in de samenvatting van het rapport. Op die manier kan het de samenwerking versterken.

Lees meer over Lifeport

Meebouwen aan een sterk Lifeport

Welwillenden en gelijkgestemden kregen na afloop van de presentatie van het rapport de gelegenheid om aan te geven of zij willen meebouwen aan Lifeport. The Economic Board presenteert in de week van 6 september 2021 een video waarin aanwezigen bij het evenement vertellen waarom dit zo belangrijk is. Deze video zal vindbaar zijn op de website van The Economic Board en via de sociale kanalen. Ook leest u dan een uitgebreid artikel over het belang van triple helix en Lifeport voor de regio Gelderland-Zuid.

Meer over Lifeport

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail