CleanMobilEnergy; hyet; Luc Kikkert; zonnepanelen IPKW; Circular Economy Awards 2019, Energy for Sustainable Built Environment; inspiratiesessie, IPKW ABN AMRO Circular Economy Awards; Mobility Innovation Center, duurzaamheid'; Energy for Sustainable Built Environment

Yes! Regio Arnhem - Nijmegen genomineerd als meest vooruitstrevende circulaire regio van Nederland

Circulair ondernemen is vandaag de dag niet meer weg te denken. Steeds meer bedrijven betrekken het in hun bedrijfsvoering. Om dat mogelijk te maken, is het belangrijk dat de regio waarin u onderneemt dat faciliteert. De regio Arnhem – Nijmegen ABN AMRO Circular Economy Awards als meest vooruitstrevende circulaire regio van Nederland.

Daarnaast zijn er drie bedrijventerreinen in deze regio die een nominatie hebben gekregen als meest vooruitstrevende circulaire werklocaties van Nederland. Het gaat om:

  1. De Aam en Merm, Elst
  2. Industriepark Kleefse Waard, Arnhem
  3. InnoFase, Duiven

ABN AMRO Circular Economy Awards

In totaal zijn 22 regio’s en 22 werklocaties genomineerd. Zij vormen samen de voorlopers op het gebied van circulaire economie in een fysieke leefomgeving. De vakjury bestaat uit vijf experts op het gebied van circulaire economie, gebiedsontwikkeling en regio-ontwikkeling. Juryvoorzitter Cees-Jan Pen, Fontys Hogescholen:

“Circulaire gebiedsontwikkeling leeft, ontstijgt het beeld van een niche volledig, wordt steeds breder gedragen door ondernemend Nederland en gaat om nieuwe verdien- en businessmodellen. De jury gaat tijdens de nadere selectie nadrukkelijk in op het daadwerkelijk ingang zetten van de noodzakelijke cultuurverandering die behoort bij meer circulair denken. Tevens zien we een duidelijk omslag naar meer focus op waardevermeerdering en het verduurzamen bestaande locaties.”

Belangrijke criteria voor de verkiezing zijn onder meer circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, gedeelde faciliteiten, energiegebruik, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden, en gezondheid. De winnaar van de ABN AMRO Circular Economy Awards 2018 volgen Circulair Friesland en Plug-In-City op, die in 2017 de prijs mee naar huis mochten nemen.

ARN brengt circulaire keten bij elkaar

Opening ElaadNL Testlab in Connectr: unieke stap in energietransitie

Belangen van de regio bekend maken in Den Haag, Europa en Duitsland

Laat u inspireren in de Nationale week van de Circulaire Economie

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail