CME; cablepooling; Energie, Montferland, Zonnepark De Grift, energy, opleiding energietechniek; ENTRNCE; Energietransitie regio Arnhem - Nijmegen, innovatieprijs, goed geregeld; power-to-power-plant

Aanmelden Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 nog mogelijk

Wint u, als kleine of grote onderneming, €10.000 en eeuwigdurende roem? Meld u hier aan vóór 12 augustus.

U maakt kans als:

  • uw onderneming een letterlijk tastbare innovatie binnen Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie is;
  • uw onderneming is gevestigd in Oost-Nederland en de innovatie daar (deels) plaatsvindt;
  • uw innovatie tussen 2015 en nu is geïntroduceerd op de markt of als dit op korte termijn gebeurt. De innovatie mag niet eerder genomineerd zijn.

Doel Jan Terlouw Innovatieprijs

Doel van de prijs is om innovaties en nieuwe bedrijvigheid in Oost-Nederland een impuls te geven. Met de prijs kan de ondernemer zich nu en in de toekomst identificeren als bewezen excellent in zijn innovatie.

Jan Terlouw (schrijver en voormalig politicus): “We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap, technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Laat deze prijs een sneeuwbal zijn die groeit naarmate hij verder rolt.”

Beoordeling, nominaties en uitreiking

Ondernemers die voldoen aan de criteria kunnen zich tot 12 augustus aanmelden. Eind augustus maakt een expertcomité de genomineerden bekend. Van de genomineerden worden filmpjes gemaakt. Die zijn te zien tijdens de GreenTech Week 2017. De uitreiking van de Innovatieprijs is tevens in deze week.

Dit zijn de beoordelingscriteria:

  • de mate van innovativiteit;
  • de mate van duurzaamheid (bijvoorbeeld CO2-reductie of hergebruik grondstoffen);
  • de (huidige en potentiële) economische waarde;
  • de kwaliteiten die de ondernemer(s) in het innovatietraject (hebben) laten zien.

Jan Terlouw Ambitieprijs 2017 voor start-ups

Naast de Innovatieprijs (prijzengeld van €10.000 en media-aandacht) is er ook de Ambitieprijs. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging, speciaal voor start-ups en bedrijven uit het MKB die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De Ambitieprijs: €5.000, 5 dagen advies en ondersteuning door kiEMT en huisvesting voor de start-up.

Uitgereikt door kiEMT

Sinds 2011 wordt de prijs jaarlijks uitgereikt door kiEMT. Deze stichting, gevestigd op het Energy Business Park Arnhems Buiten, is hét innovatienetwerk voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. KiEMT is actief in energietechnologie en circulaire economie in Gelderland en Overijssel en heeft als doel het creëren van new business.

Meer informatie
Meer informatie over de inschrijvingsprocedure voor de Jan Terlouw Innovatieprijs en Ambitieprijs vindt u hier.

Ook interessant

Arnhem – Nijmegen en Foodvalley zijn succesvol in het verkrijgen van Europese gelden

Arnhem-Oost ontvangt flinke impuls van 25 miljoen euro

Inschrijving Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 voor duurzame ondernemers geopend

Akte van Oost: deze punten vormen de kracht van Oost-Nederland

TwitterLinkedInEmail
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail